Documentaire fotograaf

Mijn werk als documentaire fotograaf

Ik ben ontzettend dol op mijn werk als documentaire fotograaf. Deze tak van de fotografie is heel erg breed en heeft in feite betrekking op het vertellen van een verhaal aan de hand van foto’s. Dit is vaak een verhaal met een maatschappelijk thema, maar kan ook gaan over onderlinge verhoudingen van individuen en levens.

Als documentaire fotograaf maak ik het liefst hele persoonlijke en pure beelden die de situatie laten zien precies zoals het is. Beelden die je meenemen in het verhaal; de eerlijke emotie van het moment bevatten. Dit geldt o.a. voor bedrijfsfotografie.

Ik houd meer van spontane beelden dan van geposeerde shoots. Het zijn namelijk juist de spontane momenten die een realistisch beeld geven en je de echte emotie laten zien. Dit creëer ik door middel van techniek met Moment Design.

Puurheid geldt ook voor mijn werk als afscheidsfotograaf waarbij het heel belangrijk is om de juiste momenten te vangen en emotie vast te leggen.

Neem contact op

Documentaire fotograaf voor een huiselijke shoot

Ik ben als documentaire fotograaf voor veel verschillende doeleinden in te schakelen, zoals voor een huiselijke shoot van jou en je gezin. Ik kom dan een middag bij jullie thuis met mijn camera, en leg het alledaagse leven vast, precies zoals het is. Dit levert ontzettend persoonlijke beelden op waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

Veel gezinsshoots zijn in een studio of op zijn minst erg geposeerd. Dat levert mooie beelden op maar het is minder ‘echt’, minder realistisch. Als je je kinderen later graag wilt laten zien hoe een dag uit jullie leven er uitzag toen ze nog klein waren dan kan ik als fotograaf in Rotterdam hele pure, echte beelden komen schieten bij jullie thuis. Spontane, maar creatieve beelden die je later mee terug in de tijd nemen, het zogenoemde Day-in-the-life-fotografie.

Stuur ons een bericht

Fotograaf in Rotterdam voor foto’s zonder poespas

Het belangrijkste aan de manier waarop ik fotografeer is dat het foto’s worden zonder poespas. Ik houd niet van geposeerde beelden maar vang liever spontane momenten en echte emotie.

Dit doe ik door een ontspannen sfeer te creëren waar mensen zich prettig bij voelen. Ik ben als fotograaf wel fysiek aanwezig, maar begeef me altijd een beetje op de achtergrond. Het is namelijk doorgaans de bedoeling dat mensen niet zozeer in de gaten hebben of bewust bezig zijn met het feit dat ze worden gefotografeerd.

Ik beschik dan ook over de juiste materialen en lenzen om ook van een afstandje goede beelden te kunnen schieten. Zeker bij afscheidsfotografie is dat belangrijk. Afscheid nemen van een dierbare is emotioneel en zwaar, en het is heel fijn om daar achteraf samen op terug te kunnen kijken. Dit is een van de redenen dat ik me heb gespecialiseerd in afscheidsfotografie, want het is ontzettend mooi om de emoties, de liefde en de warmte die je op zo’n dag voelt vast te mogen leggen op beeld.

Whatsapp ons