Afscheids fotografie

Afscheids fotografie

Afscheidsfotografie

Een paar jaar geleden was ik bij een afscheid van een moeder. Het was zo vreemd voor mij om daarbij een fotograaf te zien. Later ben ik daar verder over gaan nadenken.

Het was zo’n mooie liefdevolle dienst met een koor, heel persoonlijk. Voor de kinderen en de vader is het heel mooi om die liefde later nog eens te herbeleven waardoor de verwerking van dit rouwproces gemakkelijker zal verlopen.

Toen kwam er een opleiding voor Afscheidsfotograaf op mijn pad. Wat is het te gek om dit goed vast te mogen leggen. Ik schiet als Documentair Fotograaf een reportage van voor tot eind waardoor het afscheid op alle gebieden vastgelegd kan worden; bij de opbaring, bij de condoleance, bij het dichtmaken van de kist, bij de kerkdienst en achteraf na de dienst. Dus bij wat u maar wilt.

Op een reportageachtige manier deze dag vastleggen is mijn specialiteit. Ik beweeg zo onopgemerkt mogelijk tussen de mensen door, heb een speciale camera waardoor je het “klikken” van dichtbij niet kunt horen. Hierdoor kan ik de liefde van deze verdrietige dag vastleggen en een mooi album als naslagwerk presenteren.

Ik begrijp dat nu je hoofd er niet naar staat (wanneer je op dit ogenblik met spoed naar een fotograaf zoekt) om uitgebreid research te doen. Toch wil ik je meegeven om niet zomaar een fotograaf te boeken. Kijk naar eentje die verstand heeft van een uitvaart. Dit is echt vakwerk. Bovendien: Dit kan en wil je niet overdoen.

Mocht je mij willen boeken, via een uitvaartorganisatie of meteen vanuit jezelf, neem dan contact met mij op per telefoon of email. Onderin de balk vind je mijn gegevens.

Voor de prijzen verwijs ik je naar mijn folder, deze staat bij het ‘menu’.