Even iets over mij

Even iets over mij

Even iets over mijzelf

Met mijn twee volwassen kinders woon ik in Spijkenisse. Creatief zijn met van alles, is mijn ding. Tekenen, schilderen, haken, breien, keramieken, fotograferen, klussen: heerlijk.

Ik ben werkzaam als begeleider. Mijn hart ligt bij mensen met een verstandelijke beperking. Ik merk wanneer ik met hen werk, ikzelf een boost krijg en deze energie weer terug kan geven aan degene. Ik heb veelal gewerkt als oproepkracht; lekker afwisselend.

Naast dit werk fotografeerde ik als hobby. Ik ben lid van ‘Fotoclub Spijkenisse’: Heel veel verschillende fotograven met heel veel verschillende specialiteiten. Door de vele feedback die ik kreeg, leerde ik daar veel over het fotograferen.

Daardoor werd ik zo nieuwsgierig om verder te kijken dan alleen hobby: Ik heb een opleiding gevolgd bij Yvette Vlaar van ‘Goodbye Moments’. Het hoofddoel bij deze opleiding was Afscheidsfotografie. Een opkomend soort fotografie, alleen leerde ik bij Yvette meer dan alleen foto’s maken: Kijken in het moment, vastleggen hoe het is, kijken naar licht, framen, vooral de liefde vastleggen en nog meer kunde om geweldige platen te kunnen schieten.

Nu wil ik het werk omdraaien: Ik ben Documentair fotograaf en wil daarnaast als inval blijven werken met verstandelijk beperkten, soort hobby, ik word er blij van.

Wat ikzelf als fotograaf belangrijk vind, is echtheid in de foto. Echte emotie, het is wat het is. Ik hou niet van foto’s met geposeerde modellen, ik hou van natuurlijk licht waardoor de uitdaging vooral bij mij als fotograaf ligt: de modellen te krijgen waar ik ze hebben wil. Met Moment Design heb ik bij Yvette Vlaar en Cynthia de Jong (van Cynthia de Jong Fotografie) een techniek geleerd waardoor mij dit bijna altijd lukt.

 

Kortom:

Ik ben Documentair Fotograaf die kijkt naar de eerlijke emotie van het moment. “Niemand is mooier dan zijn eigen spontane zelf”

• Binnen het gezin zet ik de dagelijkse gang van zaken neer: “Day in a life”. Geen portretten maar het echte leven.

• “Moment Design”; (waaronder Bruidsfotografie) mensen vol liefde vastleggen met speciale techniek.

• Reportages bij bedrijven en evenementen met foto’s waarin je het gevoel hebt dat je ‘erin’ zit.

• Portretten en New Born met natuurlijk licht.

• Mijn specialisatie is Afscheidsfotografie. De warmte en liefde voor nabestaanden vastleggen. Nabestaanden ontzorgen, met foto’s zorgen dat zij het afscheid kunnen herbeleven. Ik vind het fijn om de ander te helpen met de verwerking.

Buiten het feit dat ik mensen kan helpen een mooie herinnering neer te zetten, kan ik hierin ook mijn creativiteit in kwijt. Twee dingen waar ikzelf heel blij van word.

Vanuit betrokkenheid, flexibiliteit met humor en inleving voel ik mij verantwoordelijk voor het resultaat. Met mijn creativiteit en passie voor fotografie een mooi resultaat maken waar ik achter sta met al mijn eerlijkheid.

 

Zelfportret met lange sluitertijd van 10 seconden. Ik zal oprecht, vrolijk en altijd eerlijk zijn.